Billiga hotell Tokyo

Det finns många bra budgethotell att välja mellan i Tokyo. Att hitta billigt boende i Tokyo är inte helt enkelt men vi rekommenderar att vara ute i god tid innan resan börjar samt att leta på internet efter ett boende som passar budgeten. Genom att söka på nätet kan man i lugn och ro gå igenom de olika alternativen i det område man önskar bo i för att på så sätt hitta det alternativ som bäst passar önskemål samt budget. Ju tidigare man bokar desto bättre är möjligheterna att få ett bra pris. Tänk också på att priserna kan gå upp vid högtider eller lokala festligheter under året. Är du villig att använda dig mycket av allmänna färdmedel kan du ofta hitta prisvärda boenden i utkanterna av staden.

 

Nedan finns några förslag på billiga boenden i Tokyo:

 

Kapselhotell

  • Capsule and Sauna Oriental: Detta kapselhotell är endast för män och passar dem som reser med lätt packning och som planerat att bara stanna några nätter. Gratis WiFi på hela hotellet, tillgång till tvättmaskin och möjlighet att bada bastu. Det kostar ca 300 kr/natten och ligger i Bunkyo, Taito, nära Tokyo Sky Tree-tornet och det Kejserliga palatset.
    • Capsule Value Kanda: För dem som missat sista tåget hem, skickats iväg på en oväntad affärsresa eller som tröttnat på att sova på obekväma internetkaféer. Hotellet erbjuder nästan full service med tillgång till låsbart skåp för en liten resväska, toalettartiklar och gratis WiFi. Det ligger i Nihonbashi, cirka 2 km från centrum. I området finns bland annat Akihabara, Kejserliga palatset, Sensoji-templet och Tokyo Tower som sevärdheter. Från cirka 370 kr/natten
    • Seaside Inn Omori: Detta kapselhotell erbjuder billigt boende med tillgång till gatis WiFi, egen kapsel, låsbart skåp för personliga tillhörigheter, delat badrum och tvättmöjligheter för de som stannar lite längre. Hotellet ligger i Shinagawa, ca 10 km från centrum. Här har du ganska nära till Tokyo Tower och Tokyos tekniska högskola, National Museum of Emerging Science & Innovation samt Sengakuji-templet. Pris från 420 kr/natten.Billiga hotell Tokyo 1

 

Vandrarhem

  • Tokyo Backpackers: Passar den som vill bo på vandrarhem i Tokyo. Rökfritt inomhus. Gratis WiFi, sovsal (män och kvinnor sover separat) med tillgång till delat kök och badrum. Luftkonditionerat på sommaren och med varmluft på vintern. Området Arakawa ligger cirka 7 km utanför centrum och erbjuder mycket att se och besöka, som till exempel Sensoji-templet, Tokyo Sky Tree-tornet, Asakusa-templet och Tokyos nationalmuseum.
  • Aizuya Inn: Ännu ett prisvärt vandrarhem i Tokyo. Många återkommande gäster väljer detta vandrarhem för det rimliga priset, det utmärkta läget i ett lugnt område, den mysiga atmosfären och den vänliga personalen. Här finns gratis WiFi, reception och tvättmöjligheter. Priser från 340 kr/natten.

 

Hotell
Hotel MyStays Asakusa: Hotellet erbjuder gratis WiFi till sina gäster. Rummen är rena och fina med alla bekvämligheter. Här finns mynttvättmaskiner för dem som stannar lite längre, cykeluthyrning för att utforska staden för egen maskin och har man glömt sin dator hemma kan man använda de allmänna datorerna mot en extra kostnad. Ligger i Sumida cirka 5 km utanför centrum. Prisvärt boende för den kostnadsmedvetna turisten och affärsresenärer. Ca 500 kr/natten.